Tjeckisk Mat

Det tjeckiska köket är inspirerat av grannländerna runt Tjeckien, precis som de är inspirerade av Tjeckien. I den tjeckiska maten räknas stekt fläskkött med kål och kroppkakor som en av de mest populära varmrätterna. Kålen kan vara antingen surkål eller färsk kål, beroende på tycke och smak. Knedliky kallar tjeckerna sina berömda kroppkakor, som de skivar till serveringen. Ölkulturen är mycket stark i Tjeckien, även så pubkulturen, så mycket av det tjeckiska köket består till stor del av små sidorätter som passar perfekt vid bardisken. Bramboráky, exempelvis, är en slags pannkaka med riven potatis i (ungefär som raggmunkar), som ibland innehåller korvbitar och/eller surkål. Utopenci (vilket ordagrant betyder drunknade män) är små inlagda bratvurstar i sötsur vinäger med smak av svartpeppar, cayennepeppar och rå lök. Tjeckerna gör även kroppkakor med plommon eller aprikosbitar inuti, som en slags snacks. Tjeckien är även känt för sina väldigt goda ostar, såsom Edam och Hermelin med flera sorter.